En vecka i den nya världen!

Hej allesammans!

Lina Sandell

Lina Sandell sitter vakande utanför seminariebyggnaden

Idag är det en vecka sedan jag lämnade Sverige och flög över till Chicago. På flygplatsen möttes jag av Amy som tog med mig till North Park. Väl framme så fick jag nycklarna till min lägenhet. Lägenheten är lokaliserad på Campus, nära till både seminariet och Biblioteket.

På lördagen fick jag vara med på en liten introduktionsdag för nya studenter. I söndags fick jag följa med en av seminariestudenterna till hans kyrkoplantering i södra Chicago. Just nu var det bara kärngruppen som samlades, men i April ska de dra igång församlingen på allvar.

När så måndagen kom fick jag äntligen börja med lektioner. Det låter lite konstigt att säga, men när man kommer helt ny till ett ställe är det rätt skönt att få komma igång med saker. Glädjande är också att det känns som att jag valt rätt kurser. Covenant History and Theology, Worship arts, Mission Strategy and Methodology, Spiritual Practices och Embodiment.  Jag har ytterligare en kurs som går under en helg och som handlar om ungdomsarbete.

Under veckan har jag så smått börjat lära känna lite personer häromkring. Jag räknar med att mer kommer med tiden. Tyvärr så kunde jag inte vara med på en middag som jag blev inbjuden till pga. hemtenta i film och teologikursen. Det har varit spännande att köra en dubbel vecka den här veckan när det gäller studier. Kort i biblioteket

Jag skriver detta inledande blogginlägg i det att jag smälter maten jag nyss ätit samt är helt slut efter att ha varit på Helwig Recreation Centre, skolans gym och idrottshall som inkluderar en helt okej klättervägg!

Och för er som kanske undrar, nej jag har inte rakat mig någon gång i år. Och ja, jag har inte riktikt lyckats vrida till klockan ännu. Men nästan.

 

About Oskar Johansson

Pastorsstuderande datanörd med många principer
This entry was posted in Studier. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *