Ventilering av skrivfrustration

Varning, följande text är ytterst raljerande om mer eller mindre viktiga ontologisk frågor (eller kanske inte). Uppbyggande förväntas inte, läs på egen risk.

Det finns vissa saker som jag vet om mig själv, vissa sidor som kanske inte alltid är så bra. En av dessa sidor är att jag är ganska duktig på att knorra, att i min ensamhet (och också i närheten av mina vänner) gnälla lite väl mycket över arbetsbördan och liknande. Så jag överaskade mig själv i förra veckan när jag tänkte över vad jag hade att vara tacksam för, och vilka delar av mina veckor som var höjdpunkter. Jag insåg att det var ordentligt många saker. Och många som relaterade till de kurser som jag läser här borta på North Park.
Jag tyckte också att jag hade rätt bra koll på saker och ting, att arbetsbördan var hanterlig, och då bröt det ut. Det visade sig att jag under den här veckan har PM och andra uppgifter som ska in i fyra av mina sex kurser! Hoppsan, var kom allt det ifrån?
Jo det hör till en annan av mina dåliga sidor, en som på gymnasiet uttrycktes så här: Det är gott om tid. Det är gooott om tid… DET ÄR ONT OM TID! Oftast händer detta när det gäller skrivuppgifter, vilka jag hyst en stark motvilja inför under de senaste 18 åren.
Just nu är jag då åter inne i ett litet gnällstadium, som i många och mycket är självförvållat. Troligtvis kommer det att höras grymtningar här och där under veckan. Och som oftast kommer jag att ifrågasätta min egen lämplighet i förhållande till akademiska studier (vilka består av allt för många luftslott och utsvävande, krångliga beskrivningar och ålderdomliga papperssystem för att vara så effektiva som de skulle kunna vara).

Med denna ventilering säger jag god natt. Och jag ber om ursäkt för att den blev mer negativt laddad än vad jag hade tänkt mig.

About Oskar Johansson

Pastorsstuderande datanörd med många principer
This entry was posted in Annat, Studier. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *