I skuggan av dagen som varit

Skakad av icke fungerande migrationspolitik, inspirerad av samtal och föreläsningar sätter jag nu igång att blogga. Inlägg lär postas med oregelbunden frekvens. Skriva kommer jag att göra när jag känner att det är något som borde skrivas. Det kan vara viktigt eller oviktigt. Smått eller stort. Men något kommer det nog att bli.

Dagens vånda har varit att följa #blockad på twitter. Men just i detta nu som jag skriver nås jag av den underbara nyheten att dagens utvisning av Siavash Rahimi har stoppats pga  den aktion mot deportation som pågått under dagen. Ni kan läsa mer på Jonas bergströms blogg: http://bergstromjonas.se/2012/09/stoppa-utvisningen-av-siavash-rahimi-till-iran/

Siavash är ännu inte säker, men allt som fördröjer utvisningen gör att det finns mer tid för honom att på något sätt få stanna i Sverige.

Ett problem som jag ser med migrationsverket är att de inte förstår sig på hur farligt det kan vara att tillhöra en minoritet i andra länder. Må så vara religiöst som etniskt. Och hur farligt det kan vara att lämna den tidigare grupptillhörigheten man haft, t.ex. att bli kristen om man varit muslim och bott i Iran. Religionsfrihet är inget som finns överallt. Och vilken tro man har påverkar hur man ser världen. Att dölja sin tro är ingenting som går att göra för den som tar sin tro på allvar. Detta påverkar både Siavash situation och situationen för Amireh och Zeinab som du kan läsa mer om på Stefan Swärds blogg: http://www.stefansward.se/2012/09/07/stall-upp-i-kampen-for-amireh-och-zeinab/

Mycket bön behövs, för en humanare flyktingpolitik, för att dessa människor som håller på att utvisas, och en större medvetenhet hos handläggarna om vad en personlig tro på Jesus är för något.

About Oskar Johansson

Pastorsstuderande datanörd med många principer
This entry was posted in Aktivism, Annat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *