Om

Hej!
Jag heter Oskar Johansson och har studerat teologi vid North Park Theological Seminary under vårterminen 2013. I vanliga fall läser jag på THS i Bromma med sikte att bli pastor i equmeniakyrkan så småningom.

Berget har en stor betydelse i mitt liv. Först så tänker jag på det gamla släkttorpet ”västa’ berget”, eller mer vanligt berget, som är en av de första mig mest fridfulla platserna i den här världen. Berget får också beteckna behovet av att dra sig undan för reflektion, vila och bön. Med Jesus som föredöme. De västerbottniska fjällen hör också till de berg där jag känner mig hemma.

Jag spelar gärna brädspel och andra typer av sällskapsspel. Jag brukar lite skämtsamt säga att ett spel utan 10 sidor regler inte är värt att spela.

Science fiction är också en stor passion. Jag har sett samtliga avsnitt av de tre stargate-serierna, de fem Star Trek-serierna och den nya Doctor Who-serien.

Demokrati är viktigt, även om jag verkligen gillar det faktum att vi har ett kungahus i Sverige . Jag har jobbat en hel del med stadgar i equmenia och finner det vara lite för roligt för mitt eget bästa.

Tidigare i mitt liv tecknade jag en hel del, men det har blivit sämre med det nu för tiden. Det är något som jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *