Om mig och bloggen

Om mig

Klas_Johansson_2013_L

Jag heter Klas Johansson, är pastor och arbetar som som Regional Kyrkoledare i Region Nord inom Equmeniakyrkan

Bor tillsammans med min fru i Norsjö, Västerbotten, sedan 1989. Våra två barn, Oskar och Erika, är vuxna och har lämnat ”boet” (i stort sett 😉 ).

Fritiden tillbringar jag gärna hemma, eller sommartid på golfbanan.

Min blogg

Här skriver jag av mig lite funderingar som dyker upp. Det kan vara allt från teologi och ledarskapsfrågor till vardagshändelser och rent nojs.

Mycket kommer vara knutet till den kyrka jag är en del av, Equmeniakyrkan. För dig som inte känner till den kanske en del av inläggen därför upplevs interna. Det får du tyvärr leva med :-). Annat kommer att handla om tro och funderingar i allmänhet. En del även kring sådant som hör till mitt vardagsliv. Förhoppningsvis lyckas jag vara personlig utan att upplevas för privat.

Till det personliga hör också att jag det jag skriver här enbart uttrycker mina egna åsikter. Väl medveten om att jag har en ledarposition i kyrkan så är det ändå så att det jag uttrycker här inte med nödvändighet behöver stämma med vad kyrkan officiellt och gemensamt står för. Här på bloggen tillåter jag mig att tänka friare och personligare och representerar bara mig själv och mina åsikter. Detta tror jag i och för sig är en hållning som vi som kyrka tillsammans vill stå för: att olika åsikter skall rymmas och får uttryckas. Behöver jag uttrycka mig mer formellt och officiellt så gör jag det på andra platser.

Min förhoppning är att du skall bli berikad genom mina funderingar. Ibland hålla med, andra gånger tycka annorlunda. Oftast kunna spegla ditt eget liv i mitt och därmed växa som människa. Om du anar att jag funnit en tro som bär mig, då har du förstått det rätt. Därmed inte sagt att livet alltid är enkelt eller tron självklar. precis som alla andra så brottas jag med en hel del. Men grundtryggheten att det finns en Gud som oändligt generöst, och utan krav, älskar både mig och dig, den finns där.

/Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.