Flyktingkrisen…

Det var länge sedan jag skrev något här. Nu börjar det klia i fingrarna att återigen skriva (jag hoppas det inte bara är tillfälligt) så jag gör ett försök.

Detta med flyktingkrisen är så mångbottnat. För mig och dig så är påverkan ju oerhört liten. Gillar Migrationsverkets chef Anders Danielsson som ”värjer sig emot beskrivningen av den pågående situationen som en ”kris” som sätter press på vårt land.

– Det är klart det är en kris, men inte för oss. Det är en kris för dem som flyr. På vilket sätt har du och jag fått det sämre för att vi hade 81 000 asylsökande i Sverige förra året?”

Är glad över allt det engagemang som nu tagit fart på allvar och ber och hoppas att det skall vara uthålligt och inte bara bli ord och enskilda handlingar utan att vi därigenom kan påverka hela samhällsklimatet, våra gemensamma värderingar och politiska åsikter. För det stora hotet för vår del är att främlingsfientligheten får stå oemotsagd!

Blev också glad, och lite stolt, att min kommun procentuellt står sig väl jämfört med många andra kommuner i landet. Bor själv granne med boendet för ensamkommande barn/ungdomar och har bara positiva erfarenheter av det! Är dessutom övertygad om att vi skulle kunna göra ännu mer om så krävs.

image
Kolla hur det är i din kommun här http://flyktingmottagande.aftonbladet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.