Nya glasögon

Känns som jag blir ruinerad varje gång. Tur att det inte är så ofta och att jag inte är så modemedveten och därför ”måste” byta ofta. Skönt också att jag har råd, även om det känns som mycket pengar. Inser att många inte har det lika lätt som jag där. Men nya glasögon behövde det bli. Inte så mycket för att synen försämrats så drastiskt. Tillräckligt för att det var dags men inte dramatiskt. Men bågarna hade gjort sitt. Ena skalmen gick av när vi var i London. Fick hjälp av en lokal optiker där att tejpa! ihop den. Gick inte att laga påstod han. Eftersom jag haft dem i sex år så får det väl ändå anses godkänt.

Denna gång hade optikern besök av en speciell leverantör som har riktigt (tror jag i alla fall) moderiktiga glasögon att visa. Försäljaren mötte mig i ett par orange bågar och jag funderade på att vända i dörren. Tittar runt och ser bågar i orange, rött, blått, lila, grått, gult etc. etc. Inga svaga nyanser utan starka färger. Till slut får jag honom att plocka fram ett par med tunna bågar i svart. Diskret är mer min stil. Han testar med några varianter till men för en gång skull är det väldigt enkelt att välja eftersom detta var de enda tänkbara för min del. Men fint märke är det i alla fall (tror jag) :-).

Slår man ut vad jag betalar för glasögonen så blir det ca 4 kr per dag för mina glasögon. Det är väl ungefär som en tidningsprenumeration. Så om jag säger upp tidningsprenumerationerna så behöver jag inga glasögon och tjänar då lika mycket som det nu kostar mig… 😉

Nej, kanske inte så klokt. Det är bara att gilla läget och vara tacksam för att hjälp finns att ”få”.

 

 

Kan inte låta bli att fundera över parallellen till livet i övrigt där jag också skulle vilja få nya ”glasögon” för att se verkligheten rätt, och med skärpa, i varje tid. Med jämna intervaller behöver vi justera inställningarna så att vi inte tror att allt är som det alltid brukat vara. Tider och förutsättningar förändras hela tiden och om vi inte förstår det så blir vi till slut blinda. Det handlar om att inte tejpa ihop verkligheten på ett konstlat sätt utan verkligen betala priset för att förnya. Viktiga saker måste få kosta en del.

Jag skulle gladeligen betala minst lika mycket som för mina nya glasögon om jag fick förmågan att tydligare se tidens behov och hur vi bättre kunde möta dem tillsammans.

 

Vad blev det för bågar då? Ja, det kan du se om ett par veckor förhoppningsvis J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *