Terapi

Berättade för min ”ädla hustru” idag att jag behöver terapi. Misstänker att hon tänkte att ”jo, det behöver du ofta… men vad är det nu då :-)?” Så, jag fortsatte och sa att jag funderar på att ge mig på att renovera badrummet… vilket föll i god jord.

Tror det är fler jobb än mitt där man ofta kan känna att det blir väl långsiktigt arbete där man inte ser de där tydliga och konkreta resultaten. I alla fall inte på kort sikt. Då går jag och längtar efter ett renoveringsobjekt, eller liknande, där jag får arbeta lite mer med kroppen och också efteråt kan få se det synliga resultatet. Att jobba i församling, med människor etc. ger liksom inte samma omedelbara feedback. Då behöver man hitta det nån annan stans. När det mer är tanken och känslan som arbetar i vardagen är det gott att få ”hugga i lite”.

Mitt problem (ja, ja, ett av dem…) är att jag reser såpass mycket att renoveringsprojekt tenderar att bli långsiktiga de också. Men jag trivs när jag får riva lite, bygga om, eller bygga från grunden, och sedan kan se det färdiga resultatet.

Så, min terapi just nu blir att sätta igång ett renoveringsprojekt. Började idag fundera över vad som behöver göras, när och hur, så kanske blir det verklig start senare i veckan… (Nästa vecka är jag mest i Stockholm så då lär inget bli gjort).

Vad gör du när du behöver koppla av eller få lite ”terapi”?

/Klas

3 reaktion på “Terapi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *